KRUISPUNT VAN WATERWEGEN
Dordrecht en jij zou gids zijn
vertellen over waterwegen
kinderhoofdjes in de straten
al wat toevallig ter sprake kwam
Een stoomschip huren voor
familiefeest op gepaste afstand
ieder ingeënt, een rondje maken
om het eiland van Dordt
Onlosmakelijk met elkaar verbonden
deelden wij de lucht, het water
de oude huizen en de straten
met muziek om alles heen