Slaapwel
De Zwarte kraai werd erg loom
vloog naar zijn favoriete slaapboom
begon aldaar te geeuwen
maar het zat er vol spreeuwen
met luid gekraai joeg hij ze weg
ze deden allen nog gauw hun zeg
doch toen vlogen ze heen
niet af en toe één
neen
allemaal bijna plots en tegelijk
terwijl ik het tafereel aankijk
ze maken daarbij ontzettend veel lawaai
zo luid als een gealarmeerde Vlaamse gaai
het lijkt alsof ze zeggen ‘spriet’ 'spriet'
hier moeten ze ons niet
de Zwarte kraai
vliegt er nog een poosje achteraan
om zeker te zijn
dat ze allen echt zijn weg gegaan
dan keert hij terug
maar achter zijn rug
was er een nieuwe Zwarte kraai
alsook een Vlaamse gaai
op dezelfde tak gaan zitten
om lekker te pitten
de kraai was nu in goede doen
nam een andere tak
en viel in slaap bij fris lentegroen