De wereld staat in brand
De verdoemenis in de krant
De zoveelste uitvaart en begrafenis
Je weet het is zo ontzettend mis
Maar ik wil liever weten
Wie die man is die ik niet kan vergeten
Liefde verzacht problematiek
De wereld word maar ziek
En opnieuw een lockdown in de krant
In dit dorp aan de waterkant
Zijn de mensen opgesloten en het zat
Altijd op het nieuws wel wat
Het vergaan van de wereld is de trend
Maar ik wil weten wie jij bent,
Zoals uit 'totdat de bom valt.'
Als de wereld dit jaar niet uit elkaar knalt
Dan worden mensen allemaal wel ziek
Ik verdoe mijn tijd met dit gefreak
Ik heb mijn vaccin op zak,
En ik ben immuun voor het gemak
Ik heb die ziekte zelf gehad
Maar ik wil weten wie jij bent mijn schat
Voordat het straks echt is gebeurd
En dan is het helaas eeuwig getreurd
Want ik kon niks doen
Dus uit de verte een zoen
En wat nu? Gaat de wereld ooit nog helen?
Mensen die zich de hele tijd vervelen
Kan het ze überhaupt nog schelen-
Moeten we straks echt de kosten delen?
Ik heb er geen zin in maar het gaat
Je kunt er beter nuchter onder zijn dan kwaad
Gooi je humeur niet op de straat
Als je het gezeur maar laat.
Liever aan het werk en mensen helpen
Zo kunnen we onze wonden stelpen