Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Horizon
Nog even geduld
Het einde is in zicht
De gifbeker niet meer gevuld
Na deze duisternis komt het licht
Geef nog wat meer op
Want het is nooit genoeg
Ze roepen geen stop
Want daarvoor is het te vroeg
Waar we moeten komen
Dat ligt voorbij de horizon
Je kunt er slechts van dromen
De wedstrijd is over voor die begon
De horizon zul je nooit bereiken
Toch ligt hij altijd zo dichtbij
Pas wanneer wij van onze rechten afwijken
Gevangen in die angst niet langer vrij
Het maakt mij soms zo moe
Het doet mij dan zo'n pijn
Vrij in wat ik zeg of wat ik doe
Dat is hoe het leven mag zijn
Denk mij niet te breken
Want ik buig niet voor dit kwaad
De geschiedenis zal de onschuldigen wreken
Het goede overwint dat is de rode draad
Ik zal niet vergeten
Hoe onze wereld was
Vrijheid is met geen maatstaf te meten
Denk ik terwijl ik kijk naar die horizon liggend in het gras
Reacties op dit gedicht
Pathos vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Over dit gedicht
Auteur:
Pathos
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
02 mei 2021
Thema's:
[Leven]
[Bedrog]
[Heimwee]