Gedoog donker te verstaan
stille nachtsluiers spitsen oren
voorbij geweldenaars woorden
zijn weerhaken van het hart
en verzwelgen als zeediepte
drainen van anders proberen
doordacht woord, antwoord
weegschaal, presenteerblad
de fluister, een stem verheft
slalommen in hoor en spraak
en een heus intens luister
de klank van zoeken, hand
versus voeten, gebarentaal
plaats spiegels, licht, donker
sluiers zullen leren allemaal
waar donker gedoogt verstaan
ontspringt sjirpen van krekels
geborgen handen van uitspansel
pure waterval stroomt schoon
in uitzinnig zingen de nachtegaal