Weerkaatsing naar de zon,
(ik zal weer liegen)
Vergeet nu maar alles wat ik deed,
mijn afwezigheid blijft voorgoed verborgen.
Van buiten verloor ik de wil om te overleven
ofschoon ik het niet wil, met liefde in gedachten.
De brand die raast hier diep van binnen,
vervloekt maar door mezelf verwekt
probeer ik hem te controleren, zacht te blussen.
Maar ook het verlangen naar de eenvoud
stilt deze onrust niet. Ik blus tevergeefs.
Slechte vrouwen vertellen overdag
dat leugens vallen als spijt voorbij de jaren,
toch blijf ik naar de leegte staren!
Ben je te oud geworden om net te doen
alsof we nog leven zoals in het verleden,
van nu af aan zou ik liever verdwijnen…
esteban 9 mei 2021