Zie toch, die kleine bedelaar
En de kleuren van de grote plas
Groenachtig en blauw
Menslief, ik wou dat ik dit ook zo mooi was…
Zie toch, die kleine bedelaar
En de kleuren van de zomerse zon
Oranje, rood en geel
Haar stralen vallen als druppels in het water
Menslief, ik wou dat ik ook zo schitteren kon
Zie toch die kleine bedelaar
En de kleuren van de hemel
Hoe adembenemend… dat blauw…
De sierlijk witte wolkjes zijn als een halsketting
Geschonken door een verliefde man aan zijn mooie vrouw
Zie toch die kleine bedelaar
De kleuren van haar snavel, borst en poot
Zij prikkelt mij tot weldoen…
Ik geef haar een stukje… droog brood!