Beperkte vrijheid
Een merel op ’t gazon
kijkend of hij wat verzamelen kon
altijd alert
omgeving scannend
spannend
voortdurend waakzaam
bedachtzaam
kopje van links naar rechts
huppelt averechts
afhankelijk dus van hoe je ’t ziet
vogels zijn zo vrij nog niet