V.M.E.K.
(gelukkige verjaardag schat)
Woorden gewikt en gewogen,
letters gewijd aan de eeuwigheid.
We klinken op verjaardagen
en drinken uit plastieken glazen.
Jouw naam fluisteren aan zee,
de kraag hoog opgetrokken.
Het raakt me diep,
maar eens kwam ik de liefde tegen.
Ik herinner me de charme van die dagen,
jouw dertigste verjaardag (lang geleden)
De roze wolk waarop wij woonden,
ik de vreemde jongen uit de stad,
jij het meisje met de wonderlijke naam.
Onze voorliefde om herinnerd te worden.
Maar herinneringen, vooral de slechte,
ik kan er eigenlijk niet goed tegen!
De ontstane gaten na het verdwijnen
lieten een geur van verstomming na.
Er zwierven andere gedachten in rond,
waarschijnlijk ben ik die geur nu vergeten.
Het genot van de oorspronkelijkheid
is met de jaren wel verdwenen,
al wat overblijft zijn gedichten
verzonden met een kus…
esteban 26 mei 2021