Lange vriend
Weinigen lopen storm
voor de regenworm
deze vettige slijmerige
wormachtige hermafrodiet
die je vooral bij regen ziet
man en vrouw tegelijk
zoals tegenwoordig
ook in mensenrijk
graaft luchtkanaaltjes in de grond
maakt hem luchtig en gezond
omdat lucht en water
er makkelijker in komt
als het regent komt hij boven
denkend
dat de mol komt aangestoven
eens boven de grond
verdwijnt hij in andermans mond
of beter in andermans bek
van trappelende vogels
op het bovendek
zonder zwans
ze noemen dat de wormendans
zo is regenworm altijd misleid
tot genoegen van de jongen
die hij in ’t nest verblijdt
als de één na de ander
er een stuk afbijt