lief van mijn hart, waar ging je heen
waar vind ik jou terug?
wijs mij de weg door 't dal des doods,
kom wees voor mij de brug.
het donker om mij heen als jas.
geen licht, geen schim ,geen maan
alleen het beeld van wie jij was,
om mee op reis te gaan....
zo sterk de nacht, zo bang mijn hart
vol vragen, zwaar en groot
wie kent de tocht, wie leest mijn ziel,
wie draagt mij voorbij de dood?
het donker om mij heen als jas
geen licht, geen schim, geen maan
alleen het beld van wie jij was
om mee op reis te gaan....