Veteraan
Nee, het is niet de leeftijd
die deze titel geeft te verstaan
Maar wat in een belangenstrijd
door hen beleeft is en gedaan
Een aanwezigheid met doelen
zonder wezenlijk eigenbelang
Om de moraal te stoelen
tegen menig burgergevang
Het zijn geen superhelden
niet dom of ietwat gek
Maar tonen op alle velden
een hart op de goede plek
Er zijn allerhande zaken
voor de massa buiten beeld
Daar vullen juist hun taken
dat het leed iets wordt geheeld
Saamhorigheid van gelijken
is de kracht van hun bestaan
Niet om met de eer te prijken
maar gewoon trots als veteraan