In schaarse tijden…
Ik strooide bloesems over haar grafsteen
in witte marmeren golven.
Zacht gestorven tranen,
vlinders diep vanbinnen.
Bij vlagen heb ik aan die zerk gebeden,
woorden die mijn verlangens wilden dragen.
Een eenzame tussen gestorven zielen,
Ik was gehuld in droevig lijden.
Maar alles was reeds gezegd
toen wij nog tegen elkander spraken.
Jouw gedachten die bleven nazinderen,
je hebt ze zachtjes in mijn hoofd geplant.
Misschien mag ik ze zo nu en dan eens eren,
ze koesteren tot er niets meer overblijft…
esteban 28 juni 2021