Het vermeende gelijk
We zien en beleven
steeds vaker en meer
Door geloof overdreven
een on-menselijk zeer
Van zelfmoord fanaten
een boek en een schreeuw
Tot algemene onverlaten
verhuld, meer dan een eeuw
Hoe het menselijk falen
om het hoge te behagen
Geen eer weet te behalen
daar niet in weet te slagen
Nu bij Canadese kerken blijkt
hoeveel kinderen zijn vermoord
De waarheid van het doel afwijkt
onder de vlag van het heilig woord
In de zoektocht naar het ontstaan
en het overtuigd vermeende weten
Is al het eeuwen fout gegaan
en het leed niet meer te meten