Schemering
Ik zie de verloren blik in de ogen
hoe kom ik hier en waar ga ik naar toe
Onmacht doet de verwarring verhogen
geen energie meer, alleen maar moe
Het tempo was al uit de wereld weg
dat is normaal als je negentig wordt
Zo’n dip extra voelt als een domme pech
of schiet zelfherkenning nu te kort
De wereld om je heen is in rep en roer
om volgende stappen te kunnen zetten
Ruimte maken blijkt nog een hele toer
haast iets te veel voor korte metten
Aanpassingen komen desondanks rap
om nieuwe hindernissen te vermijden
Het nieuwe thuis wordt zonder trap
geen beklimming om te bestrijden
Hopelijk is de terugkeer vlot
en komt er nog veel te vieren
Liefde en hulp is ons beste bod
waarmee wij je nog kunnen plezieren
Sterkte en beterschap pa