Stokrozen.
Midden juli
’t dorpje Oud Velsen
feeëriek in kleur getooid.
Stokrozen alom
langs de gevels
als ’t ware in droom hier uitgestrooid..
Markante kleuren
op groene stengels
In purper , roze , rood en wit,
Ingeklemd tussen
straatsteen en gevel
sfeervolle bloemen in divers outfit.
Sfeervolle bossen
vol keurige rozen
Wuiven in een briesje u welkom toe.
Het oogt als
lustoord, puur natuurvol
Wandel , geniet , ervaar de clou.
Bijen en hommels
snoepen van die weelde
stuifmeel besprengd dragen zij die uit
als last en volheid
naar hun nesten
genoegzaam met die volle buit
Voor de toerist nu
hoogtijdagen
idyllisch dorp vol kleurenpracht.
Daarnaast een kleur-
rijke expositie
In ’t Oude Raadhuis ,om niet, gebracht.
th