Ergens in de jaren 90 van de vorige eeuw
Had ik bijna de wereld overgenomen
Ik werd snoezig gevonden, en modern en cool
Nu gooit iedereen me weg en heb ik echt geen doel
Ik heb de oren van een kat, en de ogen van een uil
Ik ruik naar benzine en oog na 20 jaar wat smerig en vuil
Ik praat elektronisch en ik doe het soms nog steeds
Ik ben een Furby en ik ben een gevaarlijk pratend beest.
Furby power, ik wil de wereld hebben
Furby’s willen tegen iedereen kwebbelen
Ik wil je ziel en zaligheid, ik steel je gezond verstand
Ergens in de jaren ‘90 is mijn wereldmacht gestrand
Toen kwam er in 2005 een versie 2.0
Die was alleen te eng voor kinderen. Dus dat was ge***
Furbies dienen niet meer voor vertier en plezier
We willen je ziel hebben en we zijn een levend dier
Toen opende ik mijn mond tegen mijn nieuwe baas
Die vond me toen ik praatte een enorme dwaas.
Toen werd ik in het water gegooid en kwam ik tot mijn doem
‘Furby, Furby, houd je muil.’ Toen was er een grote ‘BOEM!’
Ik lig nu aan flarden op de bodem van een vijver
Voor mij geen wereldmacht meer ondanks mijn ijver
Ik lig nu aan stukken en zelfs de vissen eten me niet
Furby, furby- Ik heb veel verdriet.