Klinkt luider dan ooit !!
Daar waar ‘t verschrikkelijke
leed van de moord van vorige week
ons pijnlijk diep verwondde
en de Nederlandse hechte
samenleving deed trillen
op haar grondvesten
keken we ongelovig, stil
en verslagen elkaar aan.
Daar waar moord onze ‘n
groot pleitbezorger van recht
en rechtvaardigheid ontnam
en de misdaadjournalistiek de mond
trachtte te snoeren was ‘n tapijt
van bloemen op plaatsdelict en
donaties van een miljoen
ons antwoord .
De overweldigende schreeuw om streng
en zeer daadkrachtig optreden door
de rechters jegens allen die onze
samenlevingen met moord en
aanslagen trachten ontwrichten
klinkt luider dan ooit.
De luide schreeuw aan de overheid,
om snel passend beleid en
wetgeving te maken die ‘n keiharde
aanpak mogelijk maakt
klinkt luider dan ooit.
Met grote prioriteit, de focus gericht op
die plaatsen waar de criminelen hun
carrières starten, zodat ieder vergrijp en
misdraging in de kiem gesmoord kan worden
klinkt luider dan ooit.
Hoelang zal het duren eer de
verziekende criminaliteit daadkrachtig en
definitief een halt zal worden toegeroepen
en er onvoorwaardelijk grenzen gesteld
gaan worden die ‘t criminele tij zullen
doen keren.
De Hollandse tolerantie is een groot goed,
maar kent evenzo zijn grenzen.
Laten we nu deze grenzen stellen
en hen niet de gelegenheid geven
deze grenzen alsmaar op te zoeken,
en te overschrijden.
Hedro 20210720