Vrij (in het) heden
Heeft u de codes al op orde
de documentatie reeds gereed
Blijf in de rij en volg de borden
geen niesje of een druppel zweet
Komt u uit oranje en gaat u via rood
dan volgt de quarantaineplicht
Voor zoveel naïviteit zijn wij als de dood
daarom gaan alle grenzen dicht
Heeft u al uw prikken en uw booster al gehad
u bent een ware held in onze ogen
Al zit er in de effecten nog de klad
daarover klaarblijkelijk ietwat voorgelogen
Het proportie van de regels , maat
is kennelijk schromelijk overdreven
En wie daar toch kritisch over praat
wordt naar het rijk de fabelen geschreven
Er is geen privacy of medisch zwijgen meer
uw doopceel is ontegenzeggelijk gelicht
Recht en respect sneuvelen keer op keer
de vrijheid heeft een nieuw gezicht