Afkoeling
Terrasjesweer laat op de dag
thermometers gaan overstag
een windje dat verkoelt
al dan niet goed bedoeld
een paraplu vliegt omver
de enige tot dusver
op sommige plaatsen is er storm
de schade is daar enorm
hagelbollen van 3 centimeter
wie doet beter
‘Ik’ roept de ijsboerman
vanuit zijn ijscaravan
mijn bollen zijn wel 5 centimeter
echt waar
kijk maar
voor mij dan twee bollen in een wafel
zet me terug aan tafel
lik er lustig op los
aan die ijsbollen met kokos