KUS VAN KAT
Opeens was jij er onverwachts
een kus in de nek met zoveel
zachtheid gegeven en hoe we
spraken over Lady Di
onmogelijkheden van een liefde
voor drie, jou zien en voelen
hoe je smeulde en rookte
geur van tabak om je heen
Als zwavel om een vulkaan
hoe een drankje en een hond
konden troosten in een triestig bestaan
je zou weer weggaan met een kneepje
in mijn rechter schouderblad
met de belofte dat je terug zou komen
als de koele regen op een warme
benauwende dag in Amsterdam
' Bij een foto van David Eustace