NA ONS DE ZONDVLOED VAN MADAME
De felgekleurde huid van deze kat
kijkt de toeschouwer aan in herhaling
De basis schijnt het grijs te zijn, waaruit
de vorm zich naar buiten baant
Een zomerstorm met regen deert haar niet
zij kan altijd drijven en via het water
de zee bereiken. Zo heeft de kunstenares
zichzelf ontdekt, haar werk ademt luchtig
Transcedente meditatie om zwaartekracht
te bedwingen naar de maan op bezemsteel
Er zijn ogen, die voortdurend kijken
De kippen zingen horen, na het kraaien
van de haan veilig in hun kooi van gaas
en houten planken en de stok, waarop
zij rusten en wachten op het betreden
van hun innerlijk zijn en lustdomein
* Bij een foto van Anja Bijns