ZIJ ZOCHT ROZEN
Ze zocht de rozen uit geel
om het feest op te fleuren
De hapjes zouden uitgelezen zijn
evenals het kussen van de wind
Op de piano drukte zij de toetsen in
de tonen lossen op in de lucht
bezworen stemmen in haar hoofd
de pijn om hen te verdrijven
Zij zou zo graag op het water
willen drijven en weggaan
een losgelaten waterlelie
met te veel zon in haar bloem
Vanuit het hoge, open raam
glinstert zilverig een rivier
het haar waait om het gezicht
een boot verwijnt om de bocht