Onzichtbare gevechten,
schermutselingen die zich in je
hoofd afspelen. Je voert een strijd waar
niemand vanaf weet. Vechtend tegen de
terugkerende beelden uit het verleden,
dingen die je liever niet had willen zien.
Je probeert het weg te duwen, maar tevergeefs.
De dingen die gebeurd zijn, zijn zo moeilijk
te verwerken.
In het hier en nu wil je leven.
In het moment, met goed hoop op de toekomst.
Maar de beelden blijven komen, als demonen
die je teisteren, je moet hier iets aan doen.
Goede leefomstandigheden, jezelf belonen,
gelukkig maken. Jezelf doelen stellen en daar
dan naartoe werken, en als je het gehaald hebt,
jezelf belonen.
Dat doe je en het werkt.
je denkt nu aan het doel wat je wilt behalen.
Je demonen zijn verdwenen.
Wordt er niet meer door geplaagd.
Je kan trots op jezelf zijn.
Op je eigen kunnen, heb je dit behaald.
Het geeft je zelfvertrouwen, dat je nodig
hebt en kracht om verder te gaan met leven,
je bent dankbaar dat het leven je is gegeven.