Duinwandeling
Van het vasteland
naar het grootste waddeneiland
waar het altijd waait
vaak kranen worden open gedraaid
grijze wolken steken witte voorbij
doch regenbuien zijn snel voorbij
Piepers in duinen
zonder boomkruinen
Duindoorn en Lamsoor
in verste verte
winkel noch kantoor
eindelijk nog eens puur natuur
het wordt bijna een avontuur
Braambessen hier en daar
smikkelen maar
Bruine kiekendief zweefde over
waarover
over duinhellingen
zonder versnellingen
heerlijk wandelen
langs duinheide en Helmgras
wou dat dit ook op het vaste land
op vele plaatsen gebleven was
maar daar won
steen en beton
dus af en toe
effe hier naar toe
doet een mens vree goe