Het regent en de planten staan er groen bij
Dit prieel kijkt uit op een groene wei
Waar vlinders over elkaar stoeien
En waar hier en daar boterbloemen bloeien
Zo simpel en zo zuiver als regen
Als water en ik kan er weer tegen
Na een zomer lang raar te hebben gedaan
Ga ik toch niet hier vandaan
Waarom zou ik?
Waar moet ik anders heen?
Zuiver als water en helder als gras
Als ik de mensen opschrik
Als ik als gek aan de mensen verscheen
Verdoe ik mijn tijd als een regenplas
Die groot wil worden als een rivier
Dat wil niet echt lukken hier
En waar zit ik achterna als het mislukt?
Dan ga ik onder narigheid gebukt
Soms is simpel leven een investering voor later
Die zit niet in Zweden aan het water
Iedere dag een beetje verlichte zuiverheid
Zodat de tijd met licht en lucht verglijd
Geld verdienen doe ik zelf
Ik wil niet sterven onder dit gewelf
Van sterrenbeelden die elkaars vijand zijn
En zonder positieve lijn
In mijn leven zonder goed
Want dat is wat dit met me doet
Dus valt er regen, over de stad
En over de wei met al dat groen
We hebben het ergste wel gehad
Moeten we het ooit weer over doen?
Regen, een weiland en vlinders die dansen
Hoe goed zijn in het leven mijn kansen?
Een groen veld onder het grijze wolkendek
Mijn leven gaat verstek
Wat moet ik doen aan al mijn problematiek?
Ik weet het niet, ik ben ziek.