Ik kan zelf ook niet verklaren
waarom ik na al die jaren
nog zo hecht aan hoe het was
Waarom ik de vroegere muren mis
in mijn herinnering is er een nis
en buiten lag hobbelig voetbalgras
Nu verdwijnen de oude contouren
verschijnen er strakke nieuwe vloeren
en oude rot wordt splinternieuw hout
Het wordt echt mooi hoor, absoluut
maar met elke mokerslag, zo bruut
voelt het alsof je ook míj verbouwt