Kappen nou !
Vijfentwintig jaar na deze woorden
waarbij Joes Kloppenburg het leven liet
Zijn er nog talloze zinloze moorden
en een echte verandering is er niet
Je mag je kennelijk niet bemoeien
om de overtrokken onzin af te keuren
In de jaren zie je het geweld slechts groeien
en zijn er meerdere doden te betreuren
Er zijn lezingen en stille tochten
de meerderheid beseft hoe fout het is
Toch gaat het tussen kroeg en krochten
nog vaak afschuwelijk mis
Een slachtoffer door een anders grillen
komt het einde meer dan onverwacht
Overmand door drank en pillen
beroept men zich op overmacht
Het zijn de helden van de groepen
die trappen , steken en nog meer
Wanneer wordt een halt geroepen
komen omstanders in het verweer
Het is tijd voor andere maten
waar met daders wordt afgerekend
Voor meer veiligheid op onze straten
omdat een mensenleven meer betekend