DRAKENVROUW
In deze draak schuilt een sterke vrouw
met Eva te vergelijken, uit het paradijs
verdreven door een engel met vlammend
zwaard, de zucht naar weten te groot
De appel van kennis die zich aanbood
de kleuren en vormen, doordrammend
zich formulerend tot de dwingende eis
van grenzen ontdekken in hitte en kou