Het is ‘s avonds laat
Klaar met al het gepraat
Aan de mensen overdag buiten
Tijd voor gordijnen voor de ruiten
Slaap is goed,
Het is goed voor je gemoed
Eindelijk weer naar mijn bed
Uit met de dagelijkse pret
Slapen is het beste wat je kan doen
‘s nachts in bed met al je fatsoen
Overdag weer gek doen en zeuren
Maar nu eerst in je bed liggen meuren
Hier en daar zo zoet als slaap
Vandaar dat ik tegen vieren al gaap
Niets zo lekker als even leggen
Er valt eigenlijk niets over te zeggen
In een heel zacht opgemaakt bed
Waar ik mijn klachten van me afzet
En de nacht buiten is donker en koud
De dekens zijn lekker warm maar oud
De hele tijd slapen zit er helaas niet in
Vandaar dat ik vroeg op de avond al begin
En dan lekker slapen tot ‘s ochtends overdag
Of nog even langer, als het mag.