Duivenpret
Heb je al eens gelopen
op een zeer schuin vlak
de duiven doen dat alle dagen
op ons dak
er is er zelfs één
zeer snel te been
of beter
te poot
nooit ademnood
acrobaat van ‘t eerste uur
jong en vol vuur
als duiver
houdt hij van menige duivin
altijd vrolijk altijd zin
doch bij het vrijen
zie je ze wel eens naar beneden glijen