Pure liefde
Man en vrouw hielden samen café
’t viel niet altijd mee
heel veel bij mekaar
steeds voor anderen klaar
in zulk een café
is er weinig privé
klanten zagen haar graag
ze maakte lekkers voor de maag
was frivool
een idool
kon tegen een grap
maar te ver wisten ze rap
de man is nooit jaloers geweest
ook al werd er wel eens gesjeesd
stond altijd aan haar kant
van inborst tolerant
maar toen plots
was ze weg
ja zeg
maanden en weken
verstreken
doch ze kwam terug
affaire achter de rug
hij verwelkomde haar zonder geklaag
zag haar graag
ze mocht terug binnen
hij wou geen andere beminnen
ze verhuisden en sloten het café
er kwam nog een kindje of twee