De klok tikt
In het huis van mijn oma
hangt een schilderij
van bloemen liggend
op een tafel
een fles wijn en
een dode fazant
De klok tikt
Er staat een grote tafel
Overdekt met een plastieken overtrek
Geprint met een bloemenmotief
Het gehaakte tafelkleed doet de overtrek iets minder schreeuwen
Doffe, echt oude tegels, met relief
de geur van boenwas
De drie bloempotten met hoge vetplanten voor het raam, waar mijn opa zijn groene michel assen in strooit
De klok tikt
De oude kasten
Gevuld met geheimen
Deze afschuwelijke zware kasten
brengen geheimen mee
Soms ook luchtige openbaringen
De klok tikt
Het herhalend getik is moeilijk te beschrijven
Ik denk dat tal van mensen door zijn gedraaid door het onophoudelijke getik
De klok tikt
Ik herken ook de televisie
Deze gigantische grijze doos
waar je rond 08:00u beter uit beeld kon blijven, tenzij je graag naar een schop onder je kont verlangt
Het journaal
De klok tikt...