die vroege ochtend werd zilvergrijs als geheugen
de ladderwagen had te dicht bij het vuur gestaan
geschroeid door de hitte, flashover, kansloos
de centralist van de Eindhovense brandweer
zou te laat alarm hebben geslagen
hij benam zich later van het leven
een dag na zijn vervroegd pensioen
wat rijmt op twaalf
en wat op dood
wie verstikte in rook
van ‘t Silveren Seepaerd
-bij de brand in hotel ‘t Silveren Seepaerd op de vroege ochtend van 28 september 1971 vielen elf doden-