Wat schat jij op waarde
Wat is voor jou niet subjectief
Wat geeft betekenis aan jouw reis op aarde
Wat neem jij niet voor lief
Waar vind jij de rust
Waar ligt jouw doel
Waar is de bron van jouw levenslust
Waar vind jij jouw gevoel
Wie laat je binnen
Wie kent de kerkers van jouw hart
Wie zul jij beminnen
Wie blijft bij je door tegenslag en in smart
Waarom wil jij leven
Waarom jouw lach of jouw traan
Waarom wil jij alles geven
Waarom geef jij een reden aan dit bestaan
Voor mij is liefde een werkwoord
Dat is het altijd geweest
Troost, vriendschap, compassie en betrokkenheid als antwoord
Dat geeft betekenis en bedaard mijn geest
Zelfs in dagen van verdriet
Zelfs in nachten van pijn
Zelfs de grootste wonden die het leven achterliet
Zelfs dat alles verdwijnt met wat zonneschijn
Die zon schijnt in ons allen
Bij de een warm en fel
Bij de ander bedekt en gevallen
Maar al is het nog zo bewolkt hij is er wél
Soms kun je hem herontdekken
Soms ontsteek je zijn vlam
Soms door te luisteren naar gesprekken
Soms ben je de enige die de tijd nam
Door anderen te verheffen
Door dit leven te delen
Door jezelf te geven kun je jezelf overtreffen
Door het goede de harten stelen