De mand is leeg
Van alle verantwoording in Den Haag
en geloofwaardigheid van kamerleden
Is het huidige resultaat nogal vaag
openheid wordt hier vermeden
Geen actieve herinnering van rapportage
verkiezingsbeloften in de prullenbak
Onbeduidend sorry zeggen als nieuwe rage
en verder knoeien met groot gemak
Nieuwe beleidscultuur is geroepen
nooit meer achterkamers of kartel
Maar hervorming van de troepen
vergat men kennelijk al snel
Het nut van regels niet betwisten
want dan volgt de nooduitgang
Ondoorzichtigheid en listen
alles voor het landsbelang
Ze zijn door de mand gevallen
met alles waar men over zweeg
Er bleef luchtgetrappel met z’n allen
Het is duidelijk , de mand is leeg