Herfstbos
Het bos badend in windstilte
op een zonnige herfstdag
zo zonder bries of koele kilte
met in de verte een kinderlach
krakende bladeren onder voeten
met hier en daar een boomgedicht
lieve wandelende mensen die groeten
in een zee van getemperd licht
een koppeltje op een bank
alsof we het niet hebben gezien
genietend van elkaar en drank
in schril contrast met Halloween