Ergens daarbuiten…
Tot het zout van haar tranen opdroogt
ben ik verplicht om de gordijnen te sluiten.
De dood komt het feest opluisteren,
ik ga bijna ten onder deze keer.
Hartkloppingen en trillende handen,
dwaze woorden die ik moet fluisteren
telkens ik het probeer.
Ik ben niet goed meer bij mijn hoofd,
want het is nu te laat, oktober wacht
naakt onder de koude maan vannacht.
Niets is van betekenis als je nergens in gelooft,
maar tot ik de man met de zeis heb beschimpt
uitgelachen gekrenkt en bespoten
hou ik de gordijnen gesloten…
esteban 18 oktober 2021