Woordjes in de echt
Doe de deur dicht want dat tocht
terwijl ze gisteren nog de zee opzocht
daar waaide het als nooit tevoren
wind van voren
flapperende oren
begrijpe wie begrijpe kan
zei al lachend haar man
ja zei de vrouw
direct en algauw
gisteren moest ik dan maar zwijgen
stoppen met zoveel woorden aan mekaar te rijgen
terwijl wanneer je bij de buurvrouw staat
uren luistert naar haar gezever en gepraat
begrijpe wie begrijpe kan
zei de vrouw schertsend tegen haar man
ach, ze zijn al zo lang bij mekaar
dit goedlachse paar
kennen ondertussen mekaars trekjes
alsook de gevoelige plekjes
hebben hun gewoontes
hun gezegdes
gelukkig samen als gehuwde vrouw en man
begrijpe wie begrijpe kan