Iets met kabouters…
Herfst, ik heb je wel gezien,
met regenvlagen en stormkracht tien
breng je witte toppen op het schuim.
Eekhoorntjesbrood en stoofpotjes erbovenop.
Appelwangenen met de wind op kop
verdien je in deze tijd van het jaar een pluim.
Herfst, met je vallende bladeren
en chocolademelk dat stroomt door mijn aderen
zorg je voor een wilde symfonie van kleuren.
Halverwege oktober begin ik al om december te vragen,
met je spinnenwebben en koude natte dagen
en huizen die naar brandhout geuren.
Onder elektrische dekentjes de lijven warmen.
Tijd voor passie en hartstocht te omarmen,
tegen elkander als twee verliefde deugnieten.
Herfst herfst, pompoengezichten snijden
met een mes dat kerft langs beide zijden
en boleten die als vliegenzwammen uit de grond schieten…
esteban 19 oktober 2021