Conrad van de Weetering
21 maart 1929 - 16 oktober 2017
Die eerste keer in Cafe Eijlders
jij sprak me aan in het Javaans
ontmoette een krasse oude heer
jarenlang dansen in het bloed
Ik schudde mijn hoofd heen en weer
te veel talen geleerd en vergeten
Daar lig jij dan en leest een gedicht
over leven als een feest van licht
Zo zal ik je blijven onthouden
een heer van dansen zonder gewicht
een vriendelijk mens om van te houden
Jij schreef graag over dansen als een mug
* Bij een filmpje van Jan ter Heide
en een gedicht van Conrad van de Weetering:
Een feest
Ik danste de hele wereld rond
omdat ik dansen het mooiste vond
maar nu mijn lichaam
niet meer alles kan wat ik bedenk,
dans ik alleen nog in de geest
zoals je gedichten schrijft,
gedichten leest,
ook dit dansen
is een feest.