Vuist omhoog
In de vuurlinie laat ik mij niet dwingen
Uit jouw ivoren toren zo hoog
Denk jij mij een toontje lager te laten zingen
Ik buig niet voor dwang
Ik zwicht niet voor een dreigement
Jij maakt mij niet bang
Wat ben jij nou voor een vent
Leur maar met je vaccin
De leugen is voor jou vaste prik
Je denkt ik ben hautain
Maar ik zie een prikpooier met een versnoven blik
Jouw leugens en beloftes vals
Laten zien wie jij werkelijk bent
Een aasgier een parasiet en een jakhals
Waar je ooit respect verdiende als docent
Maak je nu de jeugd kapot
Verdeel je ons Nederland
Jij minister van volksgezondheid dat is pas zot
De enige minister die jij bent is die van anderhalf meter afstand
De man van kappen
Op stipt tien uur binnen
De man van commercials met niet gevaccineerde drill-rappen
Alles maar om jouw waarheid te spinnen
Ook al denk je mij te pakken
En druk je mij met maatregelen in een hoek
Ik laat mijn normen en waarden niet zakken
Mijn vrijheid is nooit zoek
Hoelang je het ook tracht
Hoever jij ook mijn grenzen overschrijd
Het geeft jouw geen enkele macht
Uiteindelijk verliest de leugen van de waarheid
Eens komt de tijd
Waarop jij jou verantwoorden mag
Jij als Christen staat allang in het krijt
Ik hoop dat je genade mag kennen op jouw oordeelsdag
Dit gedicht was ooit ondenkbaar
Hoe heeft het zover kunnen komen
Het weegt op mijn hart zo zwaar
Maar ik zal opkomen voor mijn dromen
Uiteindelijk ligt in mijn hart de laatste vrijheid
Mijn onneembaar sterk bastion
Daar blijft en gedijt liefde en compassie voor de mens en de tederheid
Want het is liefde die altijd overwon
De kennis dat de geschiedenis zich herhalen zal
Wanneer wij het vuur van vrijheid laten doven
Dan worden onze gedachtes eng en smal
En dat kunnen wij ons niet veroorloven
Omdat het kwaad nooit zal rusten
En wacht op de stilte van de goede mens
Wanneer onze gewetens in slaap susten
Ontstaan abominabele mogelijkheden en verdwijnt elke grens