Macht.
God schenkt macht
om op te trekken
ondanks afschuw van geweld.
Te bevrijden
te voorkomen
anders raakt Zijn volk bekneld.
Zegt wel nee
tegen voorgenomen
bouw van een tempel Hem tot eer.
Waar geweld en
liefde kruizen
dan geen borg voor vrede meer.
Kwaad en goed
gaan nimmer samen
’t lijden gekruisigd, anderen tot heil.
God verliet Zijn
Zoon voor even
ter wille van het aardse feil.
Waar ons gaan
berust op eerzucht
niet afgestemd is op Gods eer.
Zal Zijn Geest
ons niet begeleiden
buigt Hij al ons streven neer.
Doch Zijn toekomst
hangt verzekerd
om ons heen , waar wij Zijn wil
gestalte in de tijd
trachten te geven
blaast Hij warmte in ons kil.
th