mijn hemel, wat hebben we gelachen zeg
ja, voor humor moet je in 020 wezen
dat Volendam 2.0, dat tolerante reservaat
vol grachtenpanden uit de tijd van slavernij
lachen, gieren, brullen
heroïne, hoeren en hondendrollen
bussen vol toeristen
nee, naar 020 gaan we voor onze lol
en dan die humor, zo scherp
het niveau van kut op het schoolbord
vlak voor de meester binnenkomt, vieze
woordjes opzoeken in het woordenboek
de poenerige eigendunk past precies
bij die halfopen inrichting vol zakkenrollers
drugsdealers, patserproleten en
subsidiegraaiend vipboxstruikgewas
de leukste activiteit in 020
is er zo snel mogelijk weggaan
-ik dank de hemel op mijn blote knieën
dat ik uit Brabant kom
https://www.nu.nl/voetbal/6164204/ajax-biedt-bij-psv-excuses-aan-voor-spandoek-en-roept-makers-op-het-matje.html