Mijn vader de koning…
(Luis was zijn naam)
De brave jongens speelden viool terwijl de storm
meeuwen onttrok aan de wijkende zon.
Zonder gezicht waaiden de mensen van hun voetstuk.
De wind aaide en streelde en strooide soms onverwachts
zand in de open wonde, overgewicht ten spijt.
Je blik verscholen tussen de plooien van je glas.
Ik dacht aan de persoon die jij vroeger was,
toen jij me nog niet verweet dat er ik eenzaam uitzag.
Want in de diepte van mijn lichaam was ik een prins
in een groot kasteel met duizend gezichten,
in het diepste van mijn ziel was ik was ik
was ik een Catalaanse prins
en ik had mezelf niets te verwijten…
esteban 29 oktober 2021