Hallo ween...
De grijze oktoberhemel kleurt heksen
in de verregende najaarsmaan.
Takkewijven parkeren hun bezems
massaal aan de poorten van het voorportaal.
Zegge en schrijve dichtbij de hel.
Hoe graag wij ook willen dat ze ver van ons blijven,
hun boosheid vliegt steeds maar dichterbij.
Schimmen, gedrochten, er schuilt iets kwaadaardig
in iedere griezel die je straks te pakken krijgt.
Dit is de vooravond van de dood, All Hallows Eve
en iedere gestorvenen verrijst uit de stank
van de verbeelding die klaar staat om toe te slaan.
Trick or treat, terwijl ik bid voor mijn eigen ziel…
esteban 31 oktober 2021