VRUCHTBAARHEID
Uit het Java van de grote Hindoe-rijken
zij leest met aandacht op haar hand
peervormig in ontspannen stand
haar rug is recht, de toekomst wacht
zal niet van het enige pad wijken
Een veeg blauw op borst en buik
het haar opgestoken en niet sluik
oorbellen, halssnoer en armbanden
Haar lichaam vormt zich rond een acht
Zij kijkt terug terwijl zij kirrend lacht