Aan haar hand…
Wij waren nog niet versleten, helemaal nog niet.
Jij wist nog niet hoe ik heette en wat
de toekomst in ons dagboek had geschreven.
De dag was jong en mama had warme chocomelk gemaakt.
Het was koud daarbuiten maar de warme drank
deed haar best, verlichte ons hart met heel veel smaak.
Ik keek naar de wind en voelde de ramen zachtjes beven.
Verbaasd over de bladeren die recht naar beneden vielen,
niet dwarrelend maar mee met de koude regen.
Alle vragen mocht ik stellen, in verschillen talen,
ze antwoorden beiden, elk in hun eigen vastbeslotenheid,
aan haar hand kon ik vast en zeker niet verdwalen.
O ja, de dagen vulden zich met liefde en geborgenheid.
We spraken nog niet over hoe we het best en zonder zeer
onze doden konden begraven. November zonder klagen.
Ik was nog niet bang, niet verloren, maar daarover later meer…
esteban 4 november 2021