WAPENSTILSTAND
Bajonetten, geweren, granaten,
bloedende slagvelden van jonge soldaten.
Vuur, gekrijs, een allerlaatste roep op mama,
geur van dode lichamen, drama.
Geen pillen tegen ziektes of pijn,
Amputaties, verstikking, ontploffing op een mijn.
Obussen, Verdrinking,
gevangen, verminking.
Loodzwaar gewicht,
gezwicht.
Op magere uitgehongerde lichaam,
koud, kil, moeizaam.
Lopen met laarzen zakkende in vlaktes die onderwater staan,
kruipen tussen lijken om de vijand verslaan.
Bevrijdende woorden: “Wapenstilstand”!!!,
vrijheid van België, ons vaderland!
In tijd van verstikkende pijn,
de hoogste prijs betaald voor huidige welzijn.
Roem en faam,
in onze naam!
Onsterfelijk op Vlaanderens velden,
DANK U WEL, MERCIE, aan al onze helden !
*maantje* 11-11-21