Ik breek mijn spiegels
En grif het met notities.
De even gelijke schaduw
leeft in posities,
En beweegt als 1leider.
je weet niet
wie eerst bewoog
Of wie is de schrijver
Van je eigen gevolgde oog,
In een tegen beeldige vijver.
Wie jouw beslissing maakt,.
Wie jouw vinger
in de spiegel eerst raakt,.
Of wie naar je terug kijkt.
Is het je geboren
Dubbel leven
Die je aangrijpt,
In een andere dimensie?
Zijn spiegels de doorgang
Van eenzelfde oorsprong,
Van je eigen bestaan?
Je beschermende ziel
In een ander gedaan?
Je evenbeelt die je beveelt?
Wie wie bezit?
Of is het je onderdaan?
Is er een miljoenste vertraging?
Wie is de uitdager
Of de belager
Wie is de antomien?
Jij? Of heeft de spiegel
Jouw eerst gezien?
Wie leeft anoniem?